Tuotteet Kirjat Ruoka & Juomat Maträtternas historia

Maträtternas historia

Tuotekoodi: 9789188397584
Författare: Ted Wärnåker, 2020. "...en bok som är perfekt för den som vill få en inblick i tillkomsten av några av våra absolut vanligaste maträtter." Tidningen Gourmet. Varför heter salladen Caesar? Vilken prinsessa har vi att tacka för tårtan? Och vem frestade egentligen Jansson? I denna bok finns historierna bakom ett femtiotal av våra mest kända svenska och internationella maträtter, såser och drycker.
Lue lisää
Ei tällä hetkellä saatavilla.

Kysyttävää? Ota meihin yhteyttä +358 44 757 8440 tai [email protected]

 Nopea toimitus

Tomitusmaksu 5,90€. Yli 150€ ostot rahtivaapasti!

14p. palautusoikeus

Kuvaus

"...en bok som är perfekt för den som vill få en inblick i tillkomsten av några av våra absolut vanligaste maträtter." Tidningen Gourmet. Varför heter salladen Caesar? Vilken prinsessa har vi att tacka för tårtan? Och vem frestade egentligen Jansson? I denna bok finns historierna bakom ett femtiotal av våra mest kända svenska och internationella maträtter, såser och drycker. Kände du till att namnet på maträtten Carpaccio kommer från en venetiansk 1500-talsmålare? Att den nuvarande svenske kungens mamma gett sitt namn till gatukökskedjan Sibylla? Eller att Tore Wretman serverade den första planksteken på lyxkrogen Stallmästaregården? Boken är fullmatad med kulinarisk historia som tar läsaren tillbaka till när allt hände. Författaren Ted Wärnåker har använt historiska kokböcker, gastronomiska biografier, intervjuer och annat material, för att ge oss bakgrunden till hur våra vanligaste maträtter tagit sig hela vägen från där allt började till en meny nära dig. Maträtternas historia 2